15 49.0138 8.38624 https://www.lilay.pl arrow 0 arrow 0 Your e-mail has been sent! A problem has occured. Please try again. NEW HOT SALE zoom-true cookie-true 600

Olej z Pestek Dyni nierafinowany Organic 10ml YNS

13,00 

Olej z pestek dyni przeznaczony jest do pielęgnacji skóry o obniżonej elastyczności, nierównomiernym kolorycie, suchej, łuszczącej się i zanieczyszczonej. Stosowany w profilaktyce skóry naczynkowej, rozstępów i trądziku.

Opis

Olej z pestek dyni przeznaczony jest do pielęgnacji skóry o obniżonej elastyczności, nierównomiernym kolorycie, suchej, łuszczącej się i zanieczyszczonej. Stosowany w profilaktyce skóry naczynkowej, rozstępów i trądziku.

Idealny do pielęgnacji:

  • skóry problemowej, naczynkowej
  • dojrzałej z oznakami starzenia
  • wymagającej regeneracji i odżywienia
  • pozbawionej elastyczności
  • skóry suchej, szorstkiej, łuszczącej i pękającej
  • skóry głowy i włosów, przy nadmiernym wypadaniu włosów

Działanie:

  • odżywcze – olej ten bogaty jest w witaminy C , D, A , E oraz cynk, beta karoten, lecytynę, a także pełnowartościowe jedno- i wielokrotnie nienasycone kwasy tłuszczowe, stanowi prawdziwą bombę odżywczą dla skóry oraz włosów. Wzmacnia barierę lipidową skóry, a także dogłębnie regeneruje oraz odżywia paznokcie, włosy oraz zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki. Zapobiega nadmiernemu wypadaniu włosów i stymuluje wzrost nowych. Ze względu na dużą zawartość witamin, polecany jest do pielęgnacji skóry naczynkowej
  • przeciwzapalne – potas działa oczyszczająco, przeciwzapalnie i łagodząco, dlatego olej ten polecany jest głównie do pielęgnacji cery trądzikowej, tłustej i łojotokowej, a także z przebarwieniami. Cynk zapobiega powstawaniu zaskórników, przyspiesza gojenie się ran i zmniejsza widoczność blizn po trądzikowych
  • przeciwstarzeniowe –  nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witamina E wspomagają regenerację bariery hydrolipidowej naskórka oraz pomagają zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry. Olej ten stosowany regularnie wygładza istniejące zmarszczki i wyraźnie poprawia elastyczność skóry. Polecany do pielęgnacji skóry z rozstępami
  • nawilżające – zawarte w oleju nienasycone kwasy tłuszczowe ( powyżej 80%), zapobiegają nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy rogowej skóry. Bardzo dobrze natłuszcza skórę najbardziej przesuszonych partii ciała. Jest idealny do pielęgnacji popękanych rąk, łokci i pięt

Stosowanie:

  • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę twarzy, szyi i dekoltu. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka.
  • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia.
  • do masażu wybranych partii ciała – zmieszaj olej z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego).
  • wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
  • maska na włosy ułatwiająca rozczesywanie – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc
  • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
  • jako „krem do rąk” – kilka kropli oleju wmasuj w dłonie według potrzeby. Możesz zastosować ten olej również jako kurację regenerującą dla dłoni. W tym celu przed snem wmasuj większą ilość oleju w dłonie, a następnie załóż bawełniane rękawice.

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Cucurbita pepo seed oil; (Olej z pestek dyni nierafinowany)
  • Kraj pochodzenia: Austria
  • Postać: płynny olej o orzechowym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko tężeje
  • Trwałość: podana na opakowaniu, 3 miesiące od otwarcia
  • Surowiec użyty do produkcji posiada Certyfikat Soil Association Organic

INCI: Cucurbita pepo seed oil; (Olej z pestek dyni nierafinowany)

Pojemność: 10ml

Dodatkowe informacje

Rodzaj

Pestki dyni

Opakowanie

butelka z pipetą

Pojemność

10

BUY FOR ME

E-mail Preview

Would you please buy this awesome piece for me dear? :)
theme-img-alt

SHOP NOW

Design Options

E-mail Settings

Follow by Email
Facebook
X