15 49.0138 8.38624 https://www.lilay.pl arrow 0 arrow 0 Your e-mail has been sent! A problem has occured. Please try again. NEW HOT SALE zoom-true cookie-true 600

Olej z czarnuszki nierafinowany YNS

13,99 

Opis

Czarnuszka jest wyjątkową rośliną, wykorzystywaną w branży kosmetycznej przy produkcji różnego rodzaju kosmetyków. Nierafinowany Olej z czarnuszki nierafinowany YNS cechuje się właściwościami, dzięki którym polecany jest osobom ze skórą zniszczoną, skłonną do podrażnień, mało elastyczną.

Olej pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno ziaren czarnuszki. W ten sposób pozyskuje się olejek o intensywnym korzennym zapachu.

Kosmetyk wykorzystywany jest w kilku postaciach. Stosuje się go jako zamiennik kremu, balsam do ciała, maska do twarzy, maska na skórę głowy oraz włosy. Olej z czarnuszki nierafinowany YNS wykorzystuje się również podczas masaży. Olej z czarnuszki wspomaga również odżywianie paznokci, rzęs oraz brwi.

Wśród najbardziej cenionych właściwości wymienić można pielęgnacje skóry wrażliwej i skłonnej do podrażnień, w tym także skóry głowy u osób zmagających się z łupieżem lub zbyt intensywnym wypadaniem włosów.

Preparat dostępny jest w wygodnej butelce z aplikatorem, ułatwiającym dozowanie olejku.

Ciekawostki:

  • Olej uzyskuje się poprzez tłoczenie na zimno nasion czarnuszki siewnej pochodzącej z upraw w Europie Południowej i na Bliskim Wschodzie
  • Znanych jest kilka określeń tej niezwykłej rośliny: czarnuszka ogrodowa, kąkolnica, czarny kmin, kolendra siewna lub czarnuszka egipska
  • Ze względu na bogate właściwości, a także miejsce pochodzenia nazywa się “Złotem Faraonów”
  • Nasiona czarnuszki w starożytności. Wykorzystywano je jako przyprawę do potraw oraz jako lekarstwo na wszelkie dolegliwości. Często można spotkać się ze stwierdzeniem, że czarnuszka „leczy wszystko oprócz śmierci”

Pojemność : 10ml

BUY FOR ME

E-mail Preview

Would you please buy this awesome piece for me dear? :)
theme-img-alt

SHOP NOW

Design Options

E-mail Settings

Follow by Email
Facebook
X